« Helikopter

Helikopter WebbDesign

Värmande kantarellsoppa

Ni vet, i höstas så plockade jag ju en massa kantareller och frös in. Idag har jag tagit fram en del av dem och ska göra en kantarellsoppa. Perfekt att äta nu när det är lite kallare ute. Självklart delar jag med mig av receptet om även ni vill laga den. Receptet är för färska, men går bra med såna man har i frysen med.

Ingredienser

1 liter färska kantareller
1 gul lök
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1½ msk kantarellfond
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta.
Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min.
Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.

3 Dec 2019